Proljetna prehrana

Zakoračili smo u proljeće. Vremenska prognoza izgleda sve bolje, temperature u minusu su iza nas, a raspoloženje se popravlja s prvim proljetnim danima.

Zima je iza nas pa smo svi primijetili određene promjene u svakodnevnom životu. Oblačimo znatno laganiju odjeću, veselimo se dužim danima i kraćim noćima, a sve više vremena, barem većina, provodi na svježem i toplijem zraku. Tijelo se budi, a da biste ga potpuno pripremili za proljetne mjesece potrebno je promijeniti i prehranu.

Uvjereni smo kako ste tijekom zime ´klopali´ težu, masniju i začinjeniju hranu i to je logično jer tijelo zimi treba dodatne izvore energije koju hladnoća izvlači iz nas. Nakon nekoliko mjeseci ´teže´ prehrane, red je došao na nešto lakšu kako bismo organizam očistili od svega nezdravog što je ostalo u nama. Evo nekoliko savjeta, odnosno preporuka kakva je prehrana dobra za nadolazeće mjesece.

JUHE

Juhe su savršen izbor za detoksikaciju organizma. Posebno preporučamo bistru goveđu juhu, koja je lagana i osvježavajuća. Osim toga, nutricionisti savjetuju i pojačanu konzumaciju tekućine, a s obzirom da je voda glavni sastojak, iskoristite svaku priliku i okrijepite se juhom. Ukoliko niste ljubitelj goveđe juhe, u našoj se ponudi nalaze još i krem juha od gljiva te juha od rajčica. Kada već spominjemo rajčice, evo i sljedećeg savjeta.

POVRĆE

Povrće je bogato vitaminima, karotenom, kalcijem i željezom. Sve nabrojano je vrlo korisno u borbi protiv proljetnog umora. Razbudite tijelo i razbistrite um. Uživajte u sportskim aktivnostima i rekreaciji zahvaljujući prehrani u koju ćete dodavati povrće. Salate, povrće na žaru, gljive, blitva… sve to možete pronaći na našem jelovniku po povoljnim cijenama. Naručite salatu i iostale priloge te spojite ugodno s korisnim. Pojačajte izvrsne ukuse i zaboravite na umor.

DESERTI

Zatvorite svaki obrok ukusnim desertom. Pizzeria Saloon Vam iz ove kategorije nudi palačinke kako biste se zasladili nakon obroka, a prije omiljene aktivnosti. Na količinu šećera koju unosite u organizam valja paziti, ali imajte na umu da je šećer vrlo važan za podizanje energije.

JEDITE POLAKO

Uživajte u vašim obrocima. Nemojte jesti previše i nabrzinu. Odvojite vremena za kvalitetan obrok jer neprožvakana hrana može uzrokovati neugodnosti nakon jela. Dobro žvačite i nemojte se žuriti. Uživajte u svakom zalogaju.

Pizzeria Saloon vam želi dobar proljetni tek!

Želite potpuni obrok?

Pizzeria Novi Saloon Vam svojom ponudom omogućuje potpunost obroka u nekoliko slijedova. Najprije otvorite apetit predjelom, a prije glavnog jela kušajte neku od naših juha. U prebogatoj ponudi glavnih jela izaberite nešto po Vašem ukusu. Obrok upotpunite slasnim desertom na kraju. Dobar tek želi Vam Saloon!