ribe Saloon Osijek

Već drugu godinu zaredom statistike pokazuju kako Hrvati jedu ispodprosječne količine ribe u jednogodišnjem razdoblju. Jedan član kućasntva u Hrvatskoj tako godišnje pojede nešto više od 8 kilograma ribe, dok za usporedbu u istom razdoblju posječni građanin Hrvatske pojede i 20- ak kilograma svinjetine. Suhomesnati proizvodi, govedina i perad su po pojedenim količinama također ispred ribe, a manje se jede ovčetina i janjetina. Osim mesnih proizvoda, Hrvati, sudeći prema brojkama najviše jedu kruh i krumpir, a najčešće piju mlijeko i mineralnu vodu iza kojih dolaze voćni sokovi i piva.

U Europi ribu najviše vole Islanđani koji pojedu i deset puta više ribe godišnje nego Hrvati. Od europskih ljubitelja ribe, ako je suditi prema pojedenim količinama, treba izdvojiti još Portugal, Španjolsku i Italiju. I dok će Slavonci reći ´da riba valja i svinje bi plivale´, želimo ovim člankom skrenuti malo pozornosti na blagodati koje riba ima za vaše zdravlje. Pogotovo zato što je kvaliteta ribe iz Jadranskog mora vrhunska pa se čini da nema razloga da jedemo ribe u tako malim količinama. Naime, riba je bogata vitaminima A, B i D koji su vrlo zdravi za kožu te izgradnju stanica, živaca i mišića. Omega-3 masne kiseline, kalcij i željezo se također nalaze u ribljem mesu, a itekako mogu doprinijeti zdravlju osobe.

Naravno, Saloon svojom ponudom nudi gostima izbor između jela od ribe pa ju također ovim putem preporučamo. Lignje, som i smuđ s ukusnim prilozima poput pommes fritesa, krumpira i blitve su naše delicije od kojih ćete se zasiti, poboljšati ´krvnu sliku´, ali i uživati u vrhunskom okusu. Cijene možete provjeriti OVDJE.

Kako je početak godine, nadajmo se da ćemo sljedeće godine u ovo vrijeme čitati bolje podatke o konzumaciji ribe u Hrvatskoj. Započnite novi trend već danas.

Dobar tek želi Vam vaš Saloon!

Želite potpuni obrok?

Pizzeria Novi Saloon Vam svojom ponudom omogućuje potpunost obroka u nekoliko slijedova. Najprije otvorite apetit predjelom, a prije glavnog jela kušajte neku od naših juha. U prebogatoj ponudi glavnih jela izaberite nešto po Vašem ukusu. Obrok upotpunite slasnim desertom na kraju. Dobar tek želi Vam Saloon!