Zimska prehrana

Zima je razdoblje godine u kojem je organizam podložniji različitim prehladama, virozama i gripama. Stoga ga je potrebo dodatno okrijepiti te pojačati imunitet. Kako biste izbjegli konzumaciju lijekova i antibiotika, najbolje je to učiniti najprirodnijim putem – prehranom. Donosimo Vam nekoliko savjeta o tome kako se zaštititi od bolesti pomoću hrane.

Povrće

Povrće je bogato različitim vitaminima pa je logično i vrlo zdrav izbor tijekom zimskih mjeseci. Toplo Vam stoga preporučamo da uz narudžbe svojeg omiljenog jela, pogledate i našu ponudu koja sadrži povrće. Naravno, uz naše zdrave juhe, tu su i dvije vrste salata, povrće na žaru ili maslacu, ali također i povrće kao prilog u raznim oblicima.

Masnoće

Masnoće u prevelikim količinama nisu poželjne u tijelu, ali manjak masnoća u organizmu također može prouzročiti probleme. Masti su najjači štit u obrani od prehlade i gripe. Srećom, hrana koja je bogatija masnoćama je i ukusnija pa je i vrlo čest izbor osoba koje naručuju hranu. Stoga, ako ste željni ukusne hrane i razumne količine masnoća, provjerite našu ponudu jela s roštilja, zapečenih jela i fast fooda.Posebno preporučamo zapečeni grah, možda i najstandardnije zimsko jelo.

Slatko

Slastice su također odlične za imunitet organizma, ali i s njima valja paziti kada su u pitanje količine unosa. Pizzeria Novi Saloon Vam zato nudi primjerenu količinu slatkoga u svojim porcijama. Naravno, ovdje mislimo na naše ukusne palačinke, a posebno preporučamo one s orasima jer je poznato da orašasti plodovi sadrže omega-3 masne kiseline, vitamine i minerale koji su neophodni za normalno funkcioniranje imuniteta.

Budite zdravi uz Saloon!

Nemojte provesti zimu u krevetu s toplomjerom, maramicama i hrpom lijekova. Ostanite zdravi i aktivni. Zdrava zimska prehrana osigurat će dovljno jak imunitet i obavljanje svih zadataka tijekom hladnijih razdoblja kada se živa u termometru spušta i ispod ništice. Zdrav organizam i dobar tek želi Vam Pizzeria Novi Saloon Osijek!

Želite potpuni obrok?

Pizzeria Novi Saloon Vam svojom ponudom omogućuje potpunost obroka u nekoliko slijedova. Najprije otvorite apetit predjelom, a prije glavnog jela kušajte neku od naših juha. U prebogatoj ponudi glavnih jela izaberite nešto po Vašem ukusu. Obrok upotpunite slasnim desertom na kraju. Dobar tek želi Vam Saloon!